Onze recepten kunt u hier vinden.

Recept 1: vanille chocolade cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

 1 theelepel vanille extract
 2 eetlepels cacaopoeder

 

Maak het basis beslag. Voeg aan het beslag 1 theelepel vanille extract toe.Verdeel het beslag over 2 kommen en voeg aan 1 deel beslag de cacaopoeder toe. Meng het geheel tot een mooi lichtbruin beslag. Maak intussen de frosting. ( frosting basis recept: http://www.cupcakerecepten.nl/basisrecept-frosting).

Als de cupcakes zijn afgekoeld smeer je met een spatel of mes een dikke laag frosting op de cupcakes. Zorg ervoor dat je de bovenkant helemaal insmeert met de luchtige vanille frosting. Zet een schaaltje met Mini chocolate sprinkles klaar, en 'dip' de cupcakes in de sprinkles. Draai de cupcakes even goed rond zodat de sprinkles de bovenkant van de cupcakes goed bedekken. Giet het chocoladebeslag op het vanillebeslag en met een houten prikker roer je het chocoladebeslag kort en heel rustig door de het vanillebeslag.

Roer niet te veel en te lang!
Vul de bakvormpjes en bak de cupcakes voor ongeveer 25 minuten in de oven op 170 graden.

 

Recept 2: Mocha crème frosting

Ingrediënten voor 12 cupcakes.

2 grote eieren, op kamertemperatuur
2 grote eierdooiers, op kamertemperatuur
300 gram kristalsuiker
125 ml water
400 gram gram boter, op kamertemperatuur
150 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
2 theelepels instant espresso poeder
 1 eetlepel water

 

 

 

 

 

 

Breng in een sauspannetje 250 gram suiker en 125 ml water aan de kook op laag tot middelhoog vuur. Laat de massa enkele minuten doorkoken op laag vuur. Gebruik je een suikerthermometer, dan laat je de suiker doorkoken tot 115 graden celcius.

 

Terwijl dat kookt doe je de eieren, de eierdooiers en 50 gram kristalsuiker in een kom. Mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige en redelijk stevige massa. Zodra de suikersiroop klaar is, giet je deze via de zijkant van de kom in de ei massa en blijf intussen langzaam doormixen. Blijf ongeveer 8 minuten mixen op middelhoge snelheid. Voeg daarna beetje bij beetje de zachte boter toe, en mix het geheel steeds goed door met de mixer. Het duurt even voordat de boter zich laat mengen met het beslag. Blijf mixen tot de een zachte en soepele creme.

 

Voeg nu een eetlepel water toe aan de espresso poeder om de poeder op te lossen. Hak de chocolade in kleine stukjes en laat het in een sauspannetje op middelhoog vuur smelten. Laat de gesmolten chocolade daarna afkoelen. Voeg de afgekoelde, gesmolten chocolade en de espresso toe aan de botercreme en mix alles nog eens goed door.

 

Recept 3: Strawberry jam cupcakes.

Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 Gram roomboter op kamertemperatuur

125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
5 grote eetlepels aarbeienjam                                                                                                                                  
250 gram aardbeien

Cream cheese frosting
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)

225 gram roomboter, op kamertemperatuur 
125 gram poedersuiker
                                                                                                         1,5 theelepel vanille extract

Maak het basisrecept cupcakes. Vul de cupcakebakvormpjes tot de helft met het beslag. Schep vervolgens een 1 theelepel jam op het beslag, en schep nog een beetje beslag op de jam tot het bakvormpje tot 2/3 is gevuld. Bak de cupcakes in de oven op 170 graden voor 20-25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

Maak intussen de frosting. Mix de roomkaas, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting.

Kleur de frosting naar wens met kleurstof. Voor een stevige cream cheese frosting zet je de frosting minimaal 2 uur in de koelkast. Laat de cupcakes eerst goed afkoelen. Smeer de frosting met een spatel op de cupcakes of gebruik een spuitzak met jumbo tip. Op de frosting plaats je een lekkere verse aardbei.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb